Appel-kokostaartje

Dit appel-kokostaartje heeft een verrassend bros-knapperig koeklaagje met een zachte vulling van appel en rozijnen. Het vleugje kruidige kaneel geeft het de klassieke smaak. Knus en heerlijk vertrouwd. Dit past perfect bij het kleedje op de bank, kaarsje aan en een mooi boek

Dit recept laat heel mooi zien hoe je met simpele ingrediënten lekkerder bakt. Dit basisprincipe vind je in het kookboek en proefschrift op elke bladzijde. Dat verrast je elke dag! 

 

Recept Appel-kokostaartje

Ronde bakvorm van 20 cm.

Ingrediënten: 
voor het deeg:
150 gr. roomboter
75 gr. amandelmeel
150 gr. speltbloem
25 gr. gemalen kokos
100 gr. honing
1 ei
snuf zout
1 el. kaneel

+1 ei extra om te bestrijken

Voor de vulling:
500 gr. gesnipperde appel
100 gr. rozijnen
2 el. kaneel
scheutje water

Zo maak je het:

Appelvulling.
Doe de gesnipperde appel in een steelpan en breng met het water aan de kook.
Zet de hittebron half hoog.
Voeg de rozijnen toe en roer een aantal minuten tot de massa zacht en smeuïg wordt. 
Bestrooi met de kaneel en zet apart.

Verwarm de oven voor op 180 gr. 
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng dit met de hand of de keukenmachine tot een samenhangende bal.
Verdeel de deegbal in twee helften.

Verfrommel* een stuk bakpapier tot een prop.
Vouw dit vervolgens weer uit en bekleed de bodem en de randen van de bakvorm van 20 cm.
Verdeel een helft van het deeg over de bodem van de vorm. 
Druk aan met de bolle kant van een lepel.
Schep de appelvulling erop.
Verdeel met een spatel of met de hand, de tweede helft van het deeg als dakje op de vulling in de vorm. 
Bestrijk dit met het losgeklopte ei.

Zet de vorm op een rooster.
Schuif het rooster op de onderste rand in je oven.
Bak het taartje in 25 min. gaar.
Laat afkoelen en serveer (evt. met een klodder hangop)
Bestrooi evt. met nog wat gemalen kokos.

 

Tips: * Zo maak je het glutenvrij: vervang de speltbloem door 50 gr. amandelmeel en 100 gr. maismeel.
*Bakpapier verfrommelen heeft als voordeel dat het daarna zich veel beter laat vormen in de bakvorm. Probeer maar.

©Maak het met Marieke