Aardbeienkruimeltaart

Aardbeientaart zonder geraffineerde suiker

Deze taart heeft een smeuïge cakebodem, daarop een dikke laag verse zomeraardbeien met een krokante topping van de havercrumble. Proef je `t al?
Samen met een lekkere klodder hangop of slagroom een echte traktatie! Dit is trouwens dubbel feest want je lijf voelt dat dit onvervalste brandstof is. De geraffineerde suiker ontbreekt volledig in dit recept.
In deze stijl vind je veel bakrecepten zowel in het proefschrift als in Huisgemaakt met Marieke.

 

Recept aarbeienkruimeltaart

Voor 10-12 punten

Ingrediënten:

100 gr. roomboter (zeer zacht)
125 gr. speltmeel
55 gr. griesmeel
80 gr. geraspte abrikoos
snuf zout
50 gr. honig
8 gr. bakingsoda
3 eieren
500 gr. kleine aardbeien
ook nodig: een taartvorm van 24 cm.

Voor de topping:

125 gr.  volkoren havermout
30 gr. honing
60 gr. tarwe of speltmeel
75 gr. zeer zachte roomboter

Hangop vind je hier: Hangop

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. 
Verwijder de kroontjes en halveer de aardbeien, zet apart.

Klop de roomboter, abrikoos en honing even luchtig door elkaar.
Voeg de eieren toe.
Meng in een andere kom de meelsoorten even goed door elkaar.
Voeg toe aan het ei-botermengsel en klop zeer kort, zodra alles gemengd is mag het beslag in de bakvorm.
Verdeel de aardbeien over het beslag.
Doe alle ingrediënten voor de topping in de kom van de keukenmachine en laat draaien tot een samenhangende maar kruimelige massa.
Verdeel dit over de aardbeien.
Zet de bakvorm in het midden van de oven op een rooster.
Bak de taart in 35 min. gaar.
Laat hem helemaal afkoelen.
Serveer met slagroom of hangop.

 

©Maak het met Marieke