Smeuïg en smakelijk!
Deze banaan-havermoutmuffins maak je even tussendoor, bevatten geen geraffineerde suikers en zijn heel erg lekker.
Dus trek je erop uit de komende dagen, eerst even deze bakken lekker meenemen met een bakje koffie en van genieten.
Trouwens de meeste kinderen vinden deze ook geweldig lekker!
Voor dit recept gebruik ik een siliconen bakvorm met mini-muffins als vormpjes. Het voordeel daarvan is dat je met één recept een grotere hoeveelheid maakt. Het recept lukt ook prima in een gewone muffinvorm met grotere holtes. De baktijd is hetzelfde.
In het nieuwe proefschrift zit trouwens ook een leuke verzameling van deze stijl aan recepten.
Recept banaan-havermoutmuffins
Voor ongeveer 18 mini-muffins of 8 gewone muffins
Ingrediënten:
1 banaan (niet overrijp)
40 gr. honing
75 ml. olijfolie
1 ei
6 gr. bakingsoda
120 gr. havermout
60 gr. volkoren speltmeel
125 gr. rozijnen
1 el. kaneel
1 el. yoghurt
1 snuf zoutProefschrift
Zo maak je ze:
Verwarm de oven voor op 180 graden heteluchtfunctie. (of 190 gr. boven en onderwarmte)
Vet een metalen vorm royaal en nauwkeurig in met boter.
Doe alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine en laat draaien tot je een homogeen beslag hebt.
Verdeel het beslag over de holtes van de bakvormpjes.
Zet de vormen in het midden van de oven op een rooster.
Bak de banaan-havermoutmuffins in 14 min. gaar.
Haal ze meteen uit de oven en laat afkoelen.
Net gebakken zijn ze het allerlekkerst, wil je ze bewaren doe ze dan in de koelkast in een afsluitbare trommel.
Tips:
* Heb je geen olijfolie in huis, dan kan koolzaadolie ook.
* 1 banaan is in dit recept gelijk aan 100 gr. banaan zonder schil.
* Werk je met een handmixer, maak de banaan dan even fijn voor je gaat mengen anders verdeeld het zich niet goed.
* Weet je dat zowel het Proefschrift als Maak het met Marieke boordevol met dit soort recepten zit?
Herkenbaar en heerlijk!
©Maak het met Marieke