Comfortsoep
Soms ontstaan de beste ideeën gewoon in je eigen keuken. Terwijl ik mijn nieuwe lezing over structuur en gezonde gewoontes oefende, en daardoor zelf ook in de spiegel keek..., ruimde ik mijn voorraadkast op.
Daar vond ik allerlei vergeten ingrediënten, perfect voor een heerlijke comfortsoep.
De basis?
Simpel maar smaakvol: tomatenpassata, rijpe tomaten en paprika.
De uitbreiding?
Het fijne aan deze soep is dat je hem helemaal naar eigen smaak kunt maken.
Je kunt ‘m puur en eenvoudig houden, maar ook uitbreiden met extra ingrediënten.
Zelf voegde ik bleekselderij toe, champignons en bonen voor extra vezels en langere verzadiging.
Wil je er een goed gevulde maaltijdsoep van maken?
Dan zijn een gekookt eitje en malse stukjes kip een aanrader. Je kunt de basissoep ook apart serveren en de vulling in een aparte pan los erbij op tafel zetten.
Afhankelijk van de voorkeur van je thuisgenoten!
Raar
Misschien klinkt het recept raar, maar als je de stijl van mijn recepten een beetje kent, weet je dat het vaak meevalt...
Wellicht verrast deze nieuwe combinatie je meer dan je vooraf denkt.
Lekker van genieten!
Recept comfortsoep
voor 4-6 personen
Ingrediënten
basis
1/2 tl zout
500 g grote, rijpe tomaten
500 g paprika
500 ml tomatenpassata
3 forse el bouillonpasta (of 3 blokjes)
vulling
3 teentjes knoflook (optioneel)
3 stengels bleekselderij
250 g champignons
1 klein potje kidneybonen (of zak)
1 klein potje witte bonen (of zak)
3 gekookte eieren
1/2 kipfilet (gewicht komt niet zo krap)
Zo maak je het
Breng in een grote soeppan 500 ml water en het zout aan de kook.
Was en snijd de tomaten en paprika`s in stukken en voeg toe.
Laat op hoog vuur even goed doorkoken.
Leg het deksel op de pan en zet de hittebron halfhoog.
Laat 30 min. zachtjes koken. (langer mag)
Voeg de tomatenpassata en de bouillonpasta toe en pureer de soep met de staafmixer glad.
Dit is de basissoep en erg lekker!
Zo geef je de soep meer voedingswaarde:
Verwarm een braadpan en giet er een scheutje olijfolie in.
Pers de knoflook uit en bak in de olie tot het begint te geuren.
Was en snijd de bleekselderij en champignons en voeg toe.
Laat beide potjes of zakken bonen uitlekken in een vergiet en voeg toe.
Pel de eieren, halveer en voeg toe.
Snijd de kipfilet en voeg toe. (als de kip rauw is even laten meegaren, als het een gegaard restje uit je koelkast is, dan is meewarmen voldoende.
Roer dit mengsel voorzichtig door elkaar.
Schep het of in de basissoep of serveer het er apart bij.
De andere dag is de gevulde soep een perfect voedzame lunch!!
©Maak het met Marieke
Tips
* De soep is in een afsluitbare kom 5 dagen houdbaar in de koelkast.
* Vries het in porties in.
* Lekker met zelfgebakken brood, salades en kruidenboter uit de kookboeken.
250 g verse stroopwafelkruimels GRATIS* OP=OP!!
*va €39,-automatisch in je order, niet geldig op tickets.
THT 31-3-25 diepvries THT 30-9-25