Ontbijtmuffins

Durf jij het aan?
Deze ontbijtmuffins zitten ongezien boordevol gezonde ingrediënten!  

Ongemerkt gezonder
Zo zit er bijvoorbeeld courgette in verstopt, maar dat proef je niet.
Waardoor je ongemerkt (extra) groenten eet.
Ze zijn dus perfect als je geen groenten in je ontbijt gewend bent, maar wel de voordelen ervan inziet.
Verder zorgen ze voor een lange verzadiging en dat is precies wat je nodig hebt.

Dus... durf jij het aan deze gezonde muffins te proberen?
Je zult zien; je proeft alleen maar lekkers!


Tips

*Lekker ongemerkt? Proef de pancakes van blz. 16 uit Huisgemaakt met Marieke.  

* Bezoek ook een inspiratieavond over afvallen & gezonder leven, zodat je weet waarom dit belangrijk is en hoe je het in de praktijk doet.

Recept Ontbijtmuffins

voor 12 stuks


Ingrediënten
75 g kokosolie
250 g courgette (schoon gewicht)
2 eieren
75 g honing
50 g volle yoghurt (of karnemelk)

droge ingrediënten
75 g rozijnen
50 g amandelmeel
50 g havervlokken (of havermout)
125 g speltbloem
8 g baking soda (of 10 g bakpoeder)
2 el kaneel
1/2 tl zout

ook nodig: muffinvorm met 12 holtes

Zo maak je het

Lees voor je begint het recept + tips helemaal door.

Verwarm de oven voor op 180 graden (Hete lucht 170 graden).
Smelt de kokosolie in een steelpan.
Was de courgette goed, maar schil niet.
Rasp of hak de courgette zeer, zeer fijn in de keukenmachine. 
Doe de eieren in een kom van de (stand)mixer en klop luchtig. 
Voeg de fijngehakte courgette, yoghurt en honing aan toe en meng door elkaar. 
Doe in een andere kom alle droge ingrediënten en meng goed.
Voeg toe aan het natte mengsel in de mixerkom en klop alles door elkaar, maar zo kort mogelijk.
Schep het beslag in de muffinvorm. 
Zet de vorm 1 richel onder het midden in de oven.
Bak de muffins in 20 min. gaar. 
Let op: ze mogen net uit de oven nog een beetje wiebelig aanvoelen.


Tips
* Serveer eventueel met een schep dikke kwark en wat honing. 
* Net gebakken zijn ze het allerlekkerst. Bewaren kan (per stuk) verpakt in de diepvries. 
* Of in een afsluitbare doos in de koelkast ongeveer 3 dagen. Serveer wel op kamertemperatuur, anders is de structuur te vast, waardoor je het minder lekker zal vinden.

* Lactosevrij? Gebruik i.p.v. zuivel plantaardige kokosyoghurt + 1 el citroensap. 
* Lekker? Proef ook de ontbijttaart blz. 18 uit het proefschrift, de bosbessen-chococake blz. 118 uit de nieuwe Maak het met Marieke of bijv. de kaneelmuffins blz. 48 uit Huisgemaakt met Marieke.

©Maak het met Marieke