Stroopwafeltaart met mascarpone en jam

Stroopwafeltaart 
De opening van deze webshop op 1 november 2021 vierden we met deze feestelijke taart.
Eentje met een knapperige stroopwafelbodem, een laag mascarponeroom en bovenop stoofperen.
Echter; die laatste heb je niet altijd in voorraad.
Daarom bij deze mijn laagdrempelige versie voor jou, met jam en fruit.
Heerlijk!

Kookboeken
Wist je dat de boeken boordevol staan met heerlijke taartjes? 
Net als taartjes zonder geraffineerde suiker voor het evenwicht.
Deze stroopwafeltaart staat nu in de nieuwe Maak het met Marieke op blz. 96
Of scrol verder voor het recept ▼

Nu vieren we de verkoop van het 10.000e kookboek!
Daarom ontvang je de stroopwafelkruimels voor deze taart helemaal GRATIS in je bestelling va €39,- OP=OP

 

Recept stroopwafeltaart

Voor 10-12 stukjes

Ingrediënten

200 g stroopwafelkruimels (+/-2 puntzakjes)
150 g Bastogne koeken
150 g roomboter
500 ml slagroom
500 g mascarpone
200 ml volle yoghurt
75 ml honing
2 sinaasappelen
1 limoen ( totaal is 150 ml citrussap nodig)
8 blaadjes gelatine

topping
jam
150 g bramen (uit de diepvries)


ook nodig: taartvorm van 26 cm doorsnede

 

Zo maak je het

 

Lees de receptbeschrijving eerst helemaal door voor je begint.

Bekleed de taartvorm met bakpapier.

Smelt in een steelpan de roomboter.

Hak de koekkruimels en Bastogne koeken fijn in een hakmolentje of keukenmachine.

Meng ze door de gesmolten boter.

Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de taartvorm.

Druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Zet de vorm 30 min. in de koelkast.
Week de gelatineblaadjes in een kom koud water 5-10 min.
Pers de sinaasappelen en limoen uit en vang het sap op.

Doe de slagroom en de honing in de mixerkom en klop stijf met de (stand)mixer.
Verwarm 150 ml citrussap in een steelpan, maar laat het niet koken.

Knijp de gelatineblaadjes uit en los op in het warme citrussap. Zet apart en laat 5 min. afkoelen.
Voeg de mascarpone, yoghurt en gelatinemengsel toe aan de slagroom en klop met de mixer tot een glad mengsel. Let op: dit wordt nu heel dun, maar dat komt vanzelf goed.

Verdeel de roomlaag over de taartbodem.
Zet de taart in de koelkast het laat het 4 uren opstijven.

Garneer met de jam de bramen

Tips
* De taart is max. 5 dagen houdbaar in een afsluitbare doos in de koelkast.
* Varieer gerust met ander fruit bovenop.

©Maak het met Marieke