De fluweelzachte Mango maakt dit toetje  onweerstaanbaar lekker!

 

Dit glutenvrije dessert lijkt op fluweelzacht mangosorbetijs en is in je blender te maken, zonder dat het daarna in de diepvries hoeft.
Sterker nog je loopt het risico dat het de vriezer helemaal niet haalt.  Deze mango-semifreddo heeft een romige topping van hangop. 
Zo gemaakt en ongelooflijk lekker!

 

Recept Oranje semifreddo

Voor 8 personen.
Ingrediënten

 hangop
 1L volle biologische yoghurt
50 gr. honing

 semifreddo

1 rijpe mango
3 perssinaasappelen
2 tl. kaneel
500 gr. bevroren mango (Diepvrieszak AH of Lidl)
50 gr. honing

ook nodig: Blender of staafmixer, zeef, theedoek en kom.


Zo maak je het:
Maak de schone theedoek nat en wring hem goed uit.
Bekleed de zeef ermee, zet de zeef op een passende kom zodat het uitlekvocht kan worden opgevangen. 
Giet het pak yoghurt helemaal leeg in de theedoek en vouw de flappen over de yoghurt heen. 
Zet de zeef met kom acht uren in de koelkast om uit te laten lekken.
Kieper de hangop uit de theedoek in een schaal en meng de honing erdoorheen. 
Klaar is je hangop!

 semifreddo
Pers de sinaasappelen uit en vang het sap op.
Schil en snijd de mango in kleine blokjes.
Doe de mango, sinaasappelsap, kaneel en honing in de kom van de blender. 
Pureer glad. 
Als je met een staafmixer werkt doe het dan in een hoge kom en pureer.
Voeg terwijl de machine draait, de blokjes bevroren mango  in delen eraan toe.
Laat de machine even pulseren.
De machine zal met alles erin iets zwaarder draaien, voeg evt. wat water er aan toe om de boel in beweging te houden, maar maak het niet te dun. Anders is het straks een smoothie.
Schep de half bevroren ijs-puree in glaasjes of mooie dessertschaaltjes.
Garneer met een schep hangop of spuit er een toef op met een spuitzak.

 

©Maak het met Marieke

 

Wist je dat het Proefschrift verkrijgbaar is? In dit boek ontdek je niet alleen hoe puur eten positief werkt, maar ook veel  tips, recepten en vooral de vrijheid van lekker gewoon.