Tonijnsalade met boontjes

Tonijnsalade met boontjes
Deze tonijnsalade is een echte aanrader voor een snelle, gezonde lunch.
Dit is heerlijk beleg op brood of crackers en tegelijk een vullende maaltijd.

Recept
Het recept ontstond deze week toen ik een bakje overgebleven sperzieboontjes in de koelkast zag, terwijl ik op zoek was naar broodbeleg.
Ik deed alles in de keukenmachine met een snufje peper en zout en had in een handomdraai een heerlijke salade.
Zo simpel en zo lekker!

Zonder verspilling
Bij Maak het met Marieke draait alles om lekker en makkelijk koken zonder verspilling.
Restjes gekookte groenten, zoals deze boontjes van de avond ervoor, voeg je simpelweg ergens anders aan toe.
Door op te maken van wat er al in de koelkast ligt, ontstaat in no-time een gezonde maaltijd.
Deze aanpak zorgt ervoor dat je geen eten weggooit en dat je door de dag heen meer groenten eet.
In het kookboek Huisgemaakt met Marieke vind je een heel hoofdstuk: koken met restjes!


Dubbel voordeel
Meer groenten en minder brood bij de lunch helpt om langer een vol gevoel te houden en draagt bij aan een stabiele bloedsuikerspiegel.
Zo wordt koken niet alleen eenvoudig en creatief, maar ook voedzaam en bewust.
Perfect voor drukke dagen waarop je toch gezond wilt eten!

 

Benieuwd hoe je deze leefstijl makkelijker kunt volhouden in je dagelijkse routine? Bezoek een kookboekevent en ontdek hoe je meer balans en eetgeluk creëert!

 

Recept tonijnsalade met boontjes

Ingrediënten

1 blikje tonijn (160 g, op water)
1 klein blikje mais
1 stevige trostomaat
1/2 komkommer
1/2 paprika
2 augurken
200 g sperzieboontjes (gegaard)

dressing
1 el ketchup
3 el mayonaise
1 tl mosterd
1 tl sambal oelek

peper/zout uit de de molen

Zo maak je het

Laat beide blikjes uitlekken in een vergiet. Zet apart.
Was de tomaat, komkommer en paprika. 
Snijd de tomaat, komkommer met schil, paprika, augurken en boontjes in kleine blokjes.
Meng samen met de uitlekte mais en vis door elkaar in een royale kom.
Roer in een ander bakje alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Voeg toe aan het groenten-vismengsel en roer tot er een compacte salade ontstaat.
Proef even en voeg naar smaak versgemalen peper en zout toe.

►Erg lekker als lunch op bijvoorbeeld crackers of brood.
Maar ook perfect bij de warme maaltijd met een kom verse soep!

Tips

  • Je kunt deze salade ook maken met een keukenmachine, dan wordt de structuur fijner, zoals de foto laat zien.
    Bij mij thuis vinden ze dat lekkerder.
    Kijk wat bij jou het beste in de smaak valt, of probeer gewoon beide manieren uit.
  • Dit is ook perfect om mee te nemen naar school of werk in een afsluitbaar bakje. Doe de crackers of boterhammen er wel apart bij.
  • Kies voor volkoren crackers. 
  • In alle kookboeken vind je veel recepten voor broodbeleg.
    Maak je hele serie compleet en investeer in beter even(ge)wicht!

©Maak het met Marieke

 

 


Onderstaand de hele collectie boeken.
Let op: onderling hebben deze recepten geen overlap; alle recepten zijn uniek. ▼