Cruesli met honing en noten

Gezonder ontbijten
Tijdens mijn presentaties over gezonder leven vragen mensen me heel vaak om tips voor een goed ontbijt.
Dan komt de vraag: "Wat doe ik nu als ik net heb gehoord dat fabrieksproducten geen energie leveren?"
Nou bijvoorbeeld deze cruesli.
Lekker met rood fruit en skyr.

Recepten ontbijt
In mijn kookboeken besteed ik veel aandacht aan het ontbijt, omdat het essentieel is voor een goede start van je dag.
Zeker als je wat later ontbijt, is de voedingswaarde belangrijk. Het moet tenslotte geen opstart zijn voor snaaien!

Daarom vind je volop inspiratie, zowel voor doordeweekse dagen als voor in het weekend.
Denk aan banaanpancakes, scones, zelfgemaakte granola of cruesli zonder toegevoegde suikers, met een mix van noten en zaden die écht energie geven.

Variatie
Het fijne aan mijn drie kookboeken is dat je zoveel variatie hebt dat je nooit in een sleur raakt.
Zo blijft gezond eten lekker en afwisselend.
En je krijgt meteen alle belangrijke voedingsstoffen binnen.
Of je nu zin hebt in zoet of hartig, er is altijd wel een recept dat bij je past.

Cruesli met honing en noten
Maak kennis met deze stijl van recepten en bak deze heerlijke  cruesli.
Zo ervaar je zelf hoe makkelijk het is om gezond, lekker én voedzaam te eten.
Dat inspireert je ongetwijfeld om, onder andere, je ontbijt met een frisse blik te benaderen!

 

Recept cruesli met honing en noten

Ingrediënten

300 g havervlokken (of grove havermout, Lidl)
100 g gemengde noten (amandelen, walnoten, hazelnoten)
50 g zonnebloempitten
50 g pompoenpitten
50 g kokosolie, gesmolten
100 g honing
1 tl kaneel
1 snuf zout


Na het bakken

100 g gedroogd fruit (rozijnen, cranberries, abrikozen, etc.)

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180°C (Hete Lucht 170 °C).
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hak de noten in kleinere stukjes.
Doe alle ingrediënten (behalve het gedroogd fruit) in een grote mixerkom en meng met de (stand)mixer goed door elkaar.
Verspreid het mengsel gelijkmatig over de beklede bakplaat.
Bak de cruesli in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot het goudbruin en knapperig is.
Roer het mengsel halverwege de baktijd door zodat het gelijkmatig bakt.
Haal de cruesli uit de oven en laat volledig afkoelen op de bakplaat.
Meng het gedroogde fruit door de afgekoelde cruesli.

 

Tips

*Bewaar de cruesli max. 2 weken in een luchtdichte (weck)pot.
* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije haver gebruikt.
* Dit recept is lactosevrij.
* Noten kun je vervangen door 50 g havervlokken, 25 g extra pompoenpitten en 25 g extra zonnebloempitten
* De pitten kun je vervangen door alle soorten die je lekker vindt.

©Maak het met Marieke


Ben je klaar om je leefstijl te verbeteren?

In mijn kookboeken vind je een heleboel recepten voor tussendoortjes, toetjes, taartjes en maaltijden!
Gezonder eten is namelijk minder moeilijk dan je denkt.

Je zult zien hoe je met met simpele ingrediënten en veel voldoening de lekkerste gerechten op tafel zet.