Wortelsoep met zoete aardappel

 

Wortelsoep met zoete aardappel
Ben je op zoek naar een gezond en makkelijk soeprecept?
Dit is precies wat je zoekt.

De combinatie van zoete aardappel, wortels en kippenbouillon verrast je ongetwijfeld door de rijke, hartige smaak.
Bovendien zit `ie boordevol vezels en vitaminen.
Dit maakt de soep niet alleen voedzaam, maar ook heerlijk comfortfood.

 

Makkelijk gemaakt
Het is super eenvoudig te maken, omdat het koken ervan weinig aandacht vraagt.
Terwijl jij andere dingen doet, staat er binnen no-time een dampende kom soep op tafel.
Perfect voor als je een voedzame maaltijd. 

Zet dit recept op je lijstje met favoriete gezonde soepen en geniet samen met het gezin!

 

De smaak van onbekende groente
Veel mensen zijn echt verbaasd als ze ontdekken hoe lekker zoete aardappel is in de recepten uit Huisgemaakt met Marieke.
Waarschijnlijk omdat je er niet zo snel aan denkt.

We zijn gewend aan de gewone pieper en zoete aardappel klinkt wat exotisch.
Maar zodra je het proeft, in combinatie met de juiste smaakmakers, dan ben je om.
Het is verrassend lekker!

Supergezond
En wist je dat zoete aardappel een vergeten groente is?
Terwijl het echt supergezond is.
Boordevol vitamines, vezels en goede koolhydraten.

Dus als je er nog niet mee hebt gekookt: probeer de gezonde recepten uit Huisgemaakt met Marieke.
En/of probeer eerst eens deze soep!
Je zult zien dat je er net zo van geniet als veel anderen.

Recept Wortelsoep met zoete aardappel

voor 4-6 personen

Ingrediënten

3 grote zoete aardappelen
2 winterwortelen
1 grote ui
2 teentjes knoflook (optioneel)
olijfolie
2 kippenpoten
versgemalen zeezout en peper 
1 tl paprikapoeder
1 tl kerriepoeder
2 kippen bouillonblokjes 


Zo maak je het

Schil en snijd de zoete aardappelen en wortelen in kleine stukken.
Schil en snipper de ui en de knoflook heel fijn.
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan.
Bak al omscheppende de ui en de knoflook tot het begint te geuren. 
Voeg de kippenpoten toe en bak rondom aan tot ze een mooi bruin kleurtje hebben.
Bestrooi met versgemalen zeezout en peper.
Voeg de zoete aardappelen, wortel en 2 liter water toe.
Breng aan de kook.
Laat het even een paar minuten goed doorkoken en zet dan de hittebron laag.
Laat de soep een uurtje zachtjes pruttelen, met het deksel sluitende op de pan, maar langer is lekkerder.
Schep de kippenpoten uit de soep. Zet apart.
Voeg de paprikapoeder, kerriepoeder en de bouillonblokjes toe.
Pureer de soep met de staafmixer glad. Voeg evt. extra water toe als de soep te dik is.
Warm nog even goed door en serveer.

Tips
* Pluk het vlees van de poten en maak de kipkerrie en/of kipsatesalade uit het proefschrift.
* Het kippenvlees kan ook terug in de soep.
* Lekker met croutons en zelfgebakken brood.
* Vries de soep in porties in; handig voor drukke dagen!
* Door de knoflook aan te bakken, verdwijnt de overheersende smaak ervan. Maar weglaten kan ook.
* Kippenbouillonblokjes van Natur Compagnie, zonder gist, palmolie en suiker. 

 


©Maak het met Marieke