Roomrolletje met frambozen

Roomrolletje met frambozen
Dit recept voor een heerlijk roomrolletje met mascarpone, advocaat, lange vingers en frambozen ontstond eigenlijk toevallig.

Ik zag een restje koffie op het aanrecht staan, dat is altijd leuk om iets mee te doen.
Maar het was te warm om de oven aan te zetten.
En ondertussen kreeg ik via WhatsApp vragen van een lezer over makkelijke kwarktaarten, voor een kinderverjaardag op een hete zaterdag.
Al die losse puzzelstukjes kwamen samen in mijn hoofd tijdens het uitlaten van Boris.
En zo ontstond het idee voor dit recept.

Toetje of taartje
Het resultaat is een heerlijk en eenvoudig toetje of taartje dat je zonder oven maakt.
Perfect voor als je iets lekkers wilt zonder veel gedoe.
Het combineren van de rijke mascarpone met de lange vingers en een vleugje koffie is niet alleen erg lekker, maar ook een knipoog naar het klassieke idee voor tiramisu.
Om het af te maken, heb ik een beetje advocaat en frisse frambozen toegevoegd.
Dat zorgt voor extra smaakdiepte en maakt het geheel compleet.
Het is nu aan jou te proeven en
 te genieten!

 

Recept roomrolletje met frambozen

voor 8-10 porties

Ingrediënten

500 gram mascarpone

300 gram skyr (of volle kwark)

75 g honing

75 ml advocaat

50 ml sterke koffie (afgekoeld)

1 pak lange vingers

300 gram frambozen (vers of diepvries)

 

Zo maak je het
voor extra uitleg zie foto`s onder de receptbeschrijving.

Meng met de (stand)mixer de mascarpone, honing en skyr door elkaar tot een glad mengsel.
Meng in een apart kommetje de koffie en de advocaat door elkaar.
Leg de lange vingers in een rechthoekvorm op een vel bakpapier.
Verdeel de advocaat-koffie in strepen eroverheen.
Verdeel een derde deel van het mascarpone-mengsel in een egale laag over de lange vingers.
Strooi een derde deel van de frambozen over de mascarpone.
Rol het geheel op met behulp van het vel bakpapier.
Begin aan één kant van de lange vingers en rol voorzichtig op tot een strakke rol.
Leg het rolletje met de naad naar beneden op een serveerschaal of bord.
Trek het papier er voorzichtig af.
Dit is meestal een beetje geklieder maar hoort erbij.
Geeft niet.
Bestrijk de rol rondom met de rest van de room en garneer met extra frambozen.
Zet het rolletje minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Dit zorgt ervoor dat de smaken goed kunnen mengen en de textuur beter wordt.
Snijd in plakken en serveer.
Geniet van dit verrukkelijke roomrolletje!

Tips
* Bewaar het rolletje afgedekt max. 5 dagen in de koelkast.
* Vervang de room door een plantaardig product.
* Skyr is te vervangen door kokoskwark of gewone volle kwark


©Maak het met Marieke

 

Meer van dit soort lekkernijen vind je in de kookboeken! Verwen jezelf met evenwicht in eten en bestel ze nu in de webshop!