Cake met perziken

 

Cake met perziken


Bij cake denk je vaak aan een klassiek rechthoekig cakeblik, maar deze variant bak je in een ronde taartvorm.
Hierdoor wordt de cake gelijkmatig gaar, wat belangrijk is vanwege het beslag wat melk en minder boter bevat dan gebruikelijk.
Het resultaat?
Een onweerstaanbaar smeuïge cake, zonder toegevoegde suikers, die perfect past op een gezellig gebaksbordje.
Dat klinkt toch heerlijk?

Recept cake met perziken

voor 10-12 punten

Ingrediënten

400 g perziken (schoon gewicht)
100 g honing
80 g gedroogde abrikoos, geraspt
100 g roomboter (zeer zacht)
3 eieren
60 g griesmeel
80 g speltbloem
100 g speltmeel
10 g baking soda (of 15 g wijnsteenbakpoeder)
5 g kaneel
1 snuf zout
200 ml volle melk

ook nodig bakvorm van 26 cm doorsnede

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 °C (Hete lucht 170 °C).
Vet de bakvorm royaal in met boter of bekleed met bakpapier.
Schil en snipper de perziken in kleine blokjes, schep om met een lepel griesmeel en zet apart.
Klop in een mixerkom de honing, abrikoos en de roomboter romig.
Voeg de eieren en melk toe en klop goed door.
Laat de keukenmachine slechts kort draaien.
Meng in een andere kom alle droge ingrediënten goed door
elkaar.
Voeg toe aan het beslag in de mixerkom en meng met de (stand)mixer.
Het beslag is vrij nat, maar dat hoort zo.
Giet het beslag in de vorm en verdeel de perziken eroverheen. Zet de vorm op een rooster in het midden van de oven.
Bak de cake in 35-40 min. goudbruin.
Laat de cake helemaal afkoelen.

Tips

* Je kunt ook een plantaardig melkproduct kiezen voor dit recept.
* Glutenvrij? Vervang het meel door 60 gram amandelmeel en 100 gram havermeel.
* Bewaar de cake max. 5 dagen in een afsluitbare doos in de koelkast.
* Invriezen kan prima.
* Nectarine, abrikoos of pruimen kan ook.
©Maak het met Marieke

 

 

Weet je; bakken zonder geraffineerde suikers is een van mijn stokpaardjes! Je vindt talloze recepten hiervoor in mijn boeken.