Snelle zomerstoof


Snelle zomerstoof

Heb je zin in iets makkelijks en lekkers na een vakantiedag?
Probeer dan deze snelle zomerstoof met o.a. bloemkool, wortelen, nectarines en rookvlees.

Het verse fruit en de paprika's geven een heerlijk zomers gevoel aan het gerecht.
En die romige geitenkaas maakt het helemaal af.
Maar mozzarella, fetakaas of gerookte kip kan ook natuurlijk.

Deze snelle zomerstoof zit boordevol groenten en maak je in een handomdraai.
Ook op je vakantieadres.
En is verbazend lekker!
Alles kan in de pan, dus de oven hoeft niet aan.
Ideaal met warm weer, of als je `s morgens nog niet weet wat je `s avonds wilt eten en wie er dan aanschuift.
Of als je vergeten bent om op tijd vlees te laten ontdooien, voor dit recept heb je dat niet nodig.
Nou ja, ongetwijfeld ken je dit allemaal

Nu lekker aan de slag.

Snelle zomerstoof

voor 4-6 personen

Ingrediënten

1 bos wortelen
1 kleine bloemkool 
2 paprika's
1 kg nectarines
150 gram rookvlees (vleeswaren)
olijfolie
peper en zout naar smaak
150 gram zachte geitenkaas

rijst (voor erbij)

Zo maak je het

Schil en snijd de wortelen in dunne plakjes en de bloemkool in kleine roosjes.
Snijd de paprika's in reepjes en de nectarines in partjes.
Snijd de plakjes rookvlees in dunne reepjes.

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de wortelplakjes en bloemkoolroosjes toe en bak ze 5 minuten tot ze beginnen te kleuren.
Voeg een scheutje water toe, zet de hittebron half hoog en laat de groenten garen in 15 min. met het deksel op de pan.
Giet het kookvocht af.
Voeg de paprika's toe en de nectarines toe.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg het rookvlees toe en breng op smaak met royaal peper en zout.
Verkruimel de zachte geitenkaas grof boven de stoof en roer voorzichtig door.
Laat nog 5 minuten sudderen, zodat alle smaken goed kunnen mengen.

Serveer de zomerstoof met de gekookte rijst en geniet van deze heerlijke zomerse maaltijd!


Tips
*Heb je kritische eters? Snijd dan de groenten en het rookvlees kleiner ten opzichte van de stukjes nectarines en de kaas.
Ze zullen die manier als lekkerder ervaren.
*Voeg eventueel verse kruiden zoals basilicum of peterselie toe voor extra smaak en kleur. 
* Bak de plakjes rookvlees knapperig in een droge, hete koekenpan. Hierdoor kun je het in stukjes breken.
Voeg in dat geval het rookvlees als laatste toe, vlak voor het serveren.
*Mozzarella, fetakaas of gerookte kip kan ook i.p.v. geitenkaas.
*Vervang het rookvlees evt. door gerookte kipfilet, gerookte makreel of sardientjes (blikje, uitgelekt)
* Vind je dit lekker?
Dan houd je ook zeker van de Italiaanse stoof en pilav uit Huisgemaakt met Marieke en de bonenstoof uit het proefschrift!

 

©Maak het met Marieke


Zin in meer lekkere recepten?
In de kookboeken vind je nog veel meer, allemaal met simpele ingrediënten die zelfs de grootste fijnproevers laten smullen.
Bestel snel en geniet van heerlijk eten!