Kersenkoek

Kersenkoek
Deze kersenkoek is ideaal voor bijvoorbeeld vakanties.
Je maakt het met verse ingrediënten, neemt het makkelijk mee en vaak blijft het langer vers dan andere gebakjes. 
De knapperige korst en sappige vulling zorgen voor een heerlijke combinatie in structuur en smaak.

Voordelen
Daarnaast is het bakken heerlijk ontspannend en het delen van zelfgemaakte lekkernijen een fijne vorm van liefde delen.
Tot slot is het meenemen van je eigen gebakken lekkernijen vaak gezonder en goedkoper dan onderweg tussendoortjes kopen.
Je weet precies wat erin zit en geniet van iets dat met liefde en zorg is gemaakt.
Aan de slag!

Recept kersenkoek

voor 16 stukjes

Ingrediënten
de bodem
100 roomboter
75 g ruwe rietsuiker  (of kokosbloesemsuiker)
130 g speltmeel
25 g havermout
1 snuf zout

vulling
500 g kersen 
25 g griesmeel

toplaag
100 g roomboter
50 g honing
75 ruwe rietsuiker (of kokosbloesemsuiker)
250 g havervlokken (of havermout)
1 snuf zeezout
1 el kaneel

 

ook nodig: rechthoekige bakvorm van ca. 25X30 cm


Zo maak je het


Verwarm de oven voor op 180 °C (Hete lucht 175 °C).
Doe alle ingrediënten voor de bodem in de mixerkom van de (stand)mixer en draai tot een egale deegbal. 
Bekleed de vorm met een vel bakpapier.
Verdeel het deeg op de bodem, leg er een vel papier op en rol met een kleine deegroller het deeg uit over de oppervlakte van de bodem. 
Trek de bovenste laag bakpapier eraf en zet de vorm 1 richel onder het midden van de oven.
Bak hem 20 minuten.

Ontpit en halveer ondertussen de kersen. Zet apart.
Smelt voor de topping de boter en meng met de rest van de ingrediënten.

Haal de bakvorm uit de oven. 
Verdeel de griesmeel over de bodem en daarop de kersen.
Verdeel de topping erover.
Schuif de bakvorm terug in de oven en bak 20 minuten.
Laat de koek volledig afkoelen en snijd dan in stukjes zo groot als je lekker vindt!

Tips:
* Bewaar de koek afgedekt max. 5 dagen in de koelkast.
* Invriezen kan ook prima.
* Deze koek is ei-vrij.
* Glutenvrij? Vervang het speltmeel door half amandelmeel en half havermeel.
* Lactosevrij? kies voor vioblock i.p.v. roomboter.

©Maak het met Marieke