Fruitysnacks

Fruitysnacks

Jouw dagelijkse fruitmoment is bij uitstek geschikt om iets leuks van te maken! Een recept is overbodig. Ideetjes krijg je van mij.

Simpelweg met wat fruit in stukjes, gesmolten chocolade, een handje fijngehakte amandelen, een beetje gemalen kokos en evt. wat zaden en pitten zet je zo`n geweldig plateau vol fruitysnacks op tafel. 
Scroll verder naar beneden voor het recept.

Proef ook andere recepten met chocolade ▼

Chocopasta uit de nieuwe Maak het met Marieke blz. 262

Chococake uit Huisgemaakt met Marieke blz. 44 

Amandelkoek met chocotopping uit Huisgemaakt met Marieke blz. 36

En maak ook zeker deze kostelijke bonbons uit het proefschrift blz. 30

Recept fruitysnacks

Ingrediënten

1 handje zaden/pitten  (bijvoorbeeld zonnebloem of pompoen)
1 handje gezouten, geroosterde amandelen
20 g geraspte kokos
100 g chocolade 
aardbeien
banaan
appel
sinaasappelen

 

Zo maak je het

Hak de amandelen in kleine stukjes.
Smelt de chocolade zachtjes.
Snijd het fruit in stukjes en leg ze op een plateau.
Giet er met een lepel voorzichtig wat gesmolten chocolade overheen.
Vouw een bakpapier dubbel en giet hier de rest van de chocolade op in de vorm van een plak.
Bestrooi de vloeibare chocolade met de amandelen en de zaden.
Verdeel de rest naar smaak over het fruit.
Laat het 10 min. opstijven in de koelkast.
Serveer als tussendoortje of als toetje met een bolletje ijs.

Tips
* Alle soorten fruit zijn hiervoor geschikt.
* Voeg aan de chocolade evt. stukjes dadels of rozijnen toe.
* Vervang de noten door pinda`s.
* Varieer eens met andere soorten noten als cashew,- of hazelnoten.

 

Meer van dit? Maak je serie compleet met deze kookboeken boordevol inspiratie! ▼

Dit is de caramel-choco-koek uit de nieuwe Maak het met Marieke blz. 78