Pasta pesto

Deze pasta pesto zit boordevol groenten. En als je wist welke, zou je ze ongetwijfeld niet combineren met elkaar. Waarbij de toevoeging van boerenkool wel de opvallendste is. Echter door deze wintergroente te verwerken in deze pasta, maak je het gemakkelijk tot een lichter verteerbare variant. In tegenstelling tot de stevige stamppot ermee. Nu de eerste zonnestralen de prille lente aankondigen, past dit nieuwe recept perfect in deze tijd.
Dus laat dat je niet tegenhouden dit te maken. De smaak is fantastisch. Romig, pittig en precies in balans qua structuur.
Het testpanel hier thuis was onverdeeld positief. En dat kan niet van elk experiment gemeld worden...

 

 

Pasta pesto

voor 4 personen

 

Ingrediënten:

4 stengels bleekselderij
4 middelgrote uien
1 grote winterwortel
4 teentjes knoflook (weglaten kan)
100 gr. rode pesto
300 gr. boerenkool (schoon gewicht)
500 gr. kipfilet
50 gr. roomboter
50 gr. bloem
500 ml. heet water
1 bouillonblokje
250 gr. tagliatelle pasta 

 

Zo maak je het:

Verwarm een royale scheut olijfolie in een ruime pan.
Pers de teentjes knoflook uit in de olie en bak even uit.
Pel en snipper de uien zeer fijn en voeg toe.
Was en schil de winterwortel en hak zeer fijn.
Hak de bleekselderij heel fijn en voeg samen met de wortel toe.
Schep alles even goed om en om.
Zet de hittebron half laag.
Leg het deksel bijna sluitend op de pan en laat de groenten ongeveer 8 min. smoren.
Voeg de fijngesneden boerenkool en de pesto er aan toe.
Roer even goed om.

Los het bouillonblokje op in het hete water.
Smelt in een steelpan met dikke bodem de boter.
Voeg de bloem er aan toe en laat dit even garen terwijl je met een stevige garde roert.
Voeg nu scheutje voor scheutje de bouillon toe aan de pan en roer steeds goed door.
Voeg het volgende scheutje pas toe als het voorgaande is opgenomen.
Er ontstaat nu een gebonden saus.
Zet de hittebron laag.
Knip de kipfilet in kleine blokjes en voeg toe aan de saus.
Sluit af met het deksel en laat het 5 min. garen op laag vuur.

Breng ondertussen in een andere pan een ruime hoeveelheid water aan de kook.
Gaar hierin de tagliatellepasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de saus met de kipblokjes toe aan de pan met groenten en roer even kort door.
Schep de saus op een bedje van pasta op de borden en serveer.

Tips:

* De knoflook geeft dit recept een regelrechte smaakboost. Door het eerst uit te bakken in de olie voorkom je de vervelende nasmaak ervan en profiteer je dus van alle (smaak)voordelen.

*Maak dit gerecht compleet met een groene salade van bijvoorbeeld rucola, veldsla en een dun geschaafde komkommer. Beetje olijfolie en gemalen peper erover en klaar ben je.

 

©Maak het met Marieke

 

Lekker? Probeer deze pasta gerechten ook eens: