Deze powerreep is verrassend lekker
Soms wil je iets anders bakken in plaats van uit je eigen repertoire. Keer op keer is het een verrassing als er dan iets totaal nieuws in de favorieten komt.
Hoewel je deze granenreep in de oven bakt is het maken ervan erg weinig werk.
Deze reep is eenvoudig glutenvrij te maken voor de liefhebbers. En is daarbij ook lactosevrij.
Recept granenreep met dadels
Voor ongeveer 10-12 repen
Ingrediënten:
50 gr. speltbloem
5 gr. baksoda
275 gr. volkoren havermout
50 gr. zonnebloempitten
100 gr. hazelnoten (fijngehakt)
150 gr. medjouldadels ontpit.
125 gr. appelstroop
2 eieren
1 snuf zout
2 el. kaneel
1 tl. anijszaad gemalen
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. (hetelucht 170)
Bekleed een bakvorm van 24 cm. doorsnede met bakpapier.
Hak de hazelnoten fijn in een hakmolentje.
Ontpit de dadels en snijd of knip in kleine stukjes.
Doe alle ingrediënten in een mixkom en meng met de mixer of keukenmachine tot een samenhangende deegbal.
Verdeel het deeg over de vorm en duw heel goed aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de vorm op een rooster één rand onder het midden van de oven.
Bak de granenreep gaar in 25 min.
Haal de vorm uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Bewaar de reep in een luchtdicht afsluitbare trommel.
Tip: Vervang de dadels door abrikozen of rozijnen.
*Zo maak je hem glutenvrij:
Vervang de volkoren havermout door glutenvrije havervlokken en de speltbloem door maismeel.
*Andere pitten erin gebruiken kan ook!
©Maak het met Marieke