Chocoladecake met frambozen

Chocoladig, smeuïg, een beetje plakkerig en ooh zo verrassend zonder geraffineerde suikers.

 

Geloof me; zo`n smeuïge plak chococake, met een hand verdwaalde frambozen, en een bakkie koffie is een echt genietmoment. 
Terwijl ik geniet van het eerste plakkie na de fotosessie bedenk ik dat het eigenlijk heel eenvoudig is om een suikerrijk tussendoortje te laten staan. Zolang de tegenhanger maar heel smakelijk is. Nou ik kan je zeggen: Tof is ìe. 

 

Hop aan de bak

Ingrediënten:

100 gr. speltbloem
100 gr. volk. speltmeel
50 gr. amandelmeel
10 gr. baksoda
60 gr. rozijnen
40 gr. cacao
200 gr. biologische volle yoghurt
100 gr. honing
100 gr. roomboter (heel erg zacht)
2 eieren
snuf zout

Evt. 100 gr. bevroren fruit.


Zo maak je het: 

Verwarm de oven voor op 175 graden. (liever geen hetelucht)
Vet een cakevorm royaal in met boter, vergeet de hoeken niet.
Meng alle natte ingrediënten met de mixer door elkaar, doe dit zo kort mogelijk maar zorg wel dat alles gemengd is.
Voeg de rest eraan toe.
Schep het beslag in de vorm.
Als je een handje (+/-100 gr.) rood fruit in huis hebt mag dat bovenop, maar het hoeft niet.
Zet de vorm in het midden van de oven op een rooster.
Bak in 40 minuten gaar.
Laat hem niet langer dan 10 min. in de vorm afkoelen en maak hem dan met de spatel los van de randen en stort de cake eruit.

Geniet ervan!