Cake met blauwe bessen

De cake van de inspiratieavonden

Tijdens de gezellige Kookboek Events en inspiratieavonden was er o.a. deze plaatcake met blauwe bessen.
Het is duidelijk dat deze cake goed in de smaak valt. 
Zo'n avondje uit rekenen we tot de 20%.
Want dit is geen gezond recept.
Wel erg lekker voor een feestje of bijzondere gelegenheid. 

Recept
En zoals vaak gebeurt wanneer je iets lekkers maakt, vragen de gasten naar het recept.
Bij deze! Probeer maar.

Recept cake met blauwe bessen

voor 20-24 stukjes

Ingrediënten

250 g roomboter
250 g ruwe rietsuiker (of 150 g suiker, minder zoet)
4 eieren
250 g zelfrijzend bakmeel
1 snuf zout

250 g bevroren blauwe bessen


ook nodig: braadslede of ovenschaal van ca. 25x30 cm

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 °C (Hete lucht 170 °C).
Bekleed de vorm met bakpapier.
Maak de roomboter zeer zacht, een beetje smelten mag, maar niet helemaal.
Gebruik hiervoor evt. een steelpan op zeer laag vuur.
Doe de boter en de suiker in de mixerkom van de (stand)mixer en klop dit met de bolgarde op de hoogste stand luchtig in 7 min.
Zet de machine stil en voeg nu de eieren toe.
Meng alles tot een glad beslag.
Voeg het zelfr. bakmeel toe.
Schep het beslag in de vorm.
Verdeel de blauwe bessen eroverheen.
Zet de vorm 1 richel onder het midden in de oven en bak de cake in 35 min. gaar.
Laat helemaal afkoelen.


Tips

* Lactosevrij? Roomboter is te vervangen door 125 g volle yoghurt en 125 ml olijfolie.  Verwarmen is dan niet nodig.

* Glutenvrij? Vervang het zelfrijzend bakmeel evt. door glutenvrij zelfrijzend bakmeel.
* Bewaar het in een afsluitbare doos max. 6 dagen buiten te koelkast.
* Invriezen kan prima.
©Maak het met Marieke

 

Lijkt deze cake je lekker?
Dan zijn de kookboeken een absolute aanrader! Voor veel  meer heerlijke recepten kun je terecht in Huisgemaakt met Marieke, het Proefschrift en Maak het met Marieke.
Haal ze snel in huis en ontdek nog veel meer lekkers voor elke gelegenheid!