Tiramisu
Deze tiramisu is net wat anders dan de klassieke versie.
Zo gebruik ik geen rauw ei, wat het lekker luchtig en veilig maakt voor iedereen.
Maar de echte verrassing zit 'm in een scheutje advocaat.
Dit zorgt voor een warme, rijke smaak die het dessert echt speciaal maakt.
Mijn tip voor het beste resultaat?
Maak de tiramisu een dag van tevoren en laat 'm een nachtje in de koelkast staan.
De smaken trekken dan goed naar in en de tiramisu wordt er lekkerder en romiger van.
Perfect om te serveren na een gezellig familie-etentje of om in het weekend van te genieten.
Dit recept is trouwens opgenomen in de nieuwste editie van mijn kookboek Maak het met Marieke.
Een boek met 135 recepten, mooie foto's en volop inspiratie voor elke keukenliefhebber.
Of je nu een thuiskok bent of iemand die gewoon van lekker eten houdt, met dit boek zet je altijd iets lekkers op tafel.
Dus probeer zeker deze tiramisu en laat je verrassen!
Recept Tiramisu
voor 4-6 personen
Ingrediënten
250 ml slagroom
500 g mascarpone
1 pak lange vingers
400 ml zeer sterke filterkoffie
50 g honing
50 ml sterke advocaat
30 ml amaretto (of een andere likeur)
50 g cacao
Zo maak je het
Zet zeer sterke filterkoffie en giet dat in een wijde schaal, zodat het af kan koelen.
Klop in de keukenmachine de slagroom met de honing stijf.
Klop in een andere kom de mascarpone, advocaat en de amaretto los met een garde. Doe dit rustig aan en niet te lang, de mascarpone wordt anders te dun.
Giet dit mengsel bij de slagroom en roer kort en voorzichtig met de garde van de keukenmachine tot een egaal mengsel.
Schep in een lage serveerschaal van ongeveer 20x20 cm. een derde van de mascarponeroom.
Doop de helft van de lange vingers in de koffie en leg ze naast elkaar erop.
Schep nog een derde deel van de room erbovenop.
Doop de andere helft van de lange vingers in de koffie en leg ze erop.
Sluit af door het laatste deel van het mascarponemengsel over de lange vingers uit te strijken.
Zet de schaal minimaal 24 uur afgedekt in de koelkast.
Bestrooi de tiramisu vlak voor het serveren royaal met de cacao.
Serveer met een sterke Italiaanse espresso!
Tips
*Gebruik voor de filterkoffie 500 ml. water en 4 volle koffieschepjes koffie.
*Laat de lange vingers zich goed volzuigen met koffie, maar voorkom dat ze breken of druipen.
*Deze tiramisu wordt gemaakt zonder rauw eiwit en is daardoor langer houdbaar.
*Het geeft echt extra smaak als je kiest voor biologische slagroom en mascarpone van goede kwaliteit.
©Maak het met Marieke
Heb je de smaak te pakken?
Zowel in het Proefschrift, Huisgemaakt met Marieke als in Maak het met Marieke vind je talloze kostelijke desserts!
Bestel hier jouw exemplaar!
Of bezoek een Kookboek Event zodat je kunt proeven, beleven en genieten!
Maakt gezonder koken lekkerder!